3de graad Grootkeuken (5G en 6G)


Deze studierichting wordt stapsgewijs afgebouwd. Vanaf schooljaar 2017-2018 zal enkel het 6de jaar grootkeuken en het 7de jaar gemeenschapsrestauratie ingericht worden.

Je vooropleiding5g-6g

  • Je volgde de 2de graad Restaurant en keuken.
  • Je volgde een andere studierichtingen in de 2de graad en je wil nog aansluiten in de 3de graad Grootkeuken? Dat kan indien je gemotiveerd bent en indien je de richtinggebonden vakken wil bijwerken.

Je kan

  • verschillende bereidingstechnieken correct uitvoeren
  • voedingsmiddelen op een correcte manier behandelen en bereiden
  • handelen in overeenstemming met de regels en de wetgeving over veiligheid en hygiëne
  • een gepaste houding aannemen tegenover de bedrijfsleiding, collega’s, leveranciers en klanten
  • werken onder een aangepast ritme
  • verantwoordelijkheid nemen

Typische vakken

  • grootkeuken
  • stage

Studieprofiel

  • praktijkgerichte opleiding
  • praktijkervaring in de zelfbediening van de school – zie ook op onze website, rubriek Aan tafel
  • praktijkervaring via stages
  • de lesuren ‘Bedrijfsbeheer’ zorgen ervoor dat je na het 7de jaar het gelijknamig attest kan bekomen zodat je je als zelfstandige kan vestigen

Wat na 6G

  • Je ontvangt een studiegetuigschrift.
  • Je kan werken als kok in een keuken waar er gekookt wordt voor groepen, zoals ziekenhuizen, rust- en verzorgingscentra, bedrijfskeukens,…
  • Je kan werken als kok of kelner in restaurants, bij traiteurs, in eetcafés of bij recreatiecentra.
  • Het is aan te raden dat je het specialisatiejaar BSO Gemeenschapsrestauratie volgt. Op deze manier kan je het diploma Secundair onderwijs bekomen.