Specialisatiejaar Gemeenschapsrestauratie (7G)


Je vooropleiding7g

  • Je bent de trotse bezitter van een getuigschrift van het 6de jaar BSO binnen het studiegebied Voeding.

Je kan

  • verschillende bereidingstechnieken kunnen uitvoeren
  • voedingsmiddelen op een correcte manier behandelen en bereiden
  • handelen in overeenstemming met de regels, wetgeving met betrekking tot veiligheid en hygiëne
  • een gepaste houding aannemen tegenover de bedrijfsleiding, collega’s, leveranciers en klanten
  • administratieve gegevens verwerken die noodzakelijk zijn voor het uitoefenen van verantwoordelijke taken in de grootkeuken
  • werken onder een aangepast ritme
  • leiding geven
  • verantwoordelijkheid nemen

Typische vakken

  • grootkeuken
  • praktijk op school (leerlingen ondersteunen het economaat van de school)
  • stage

Studieprofiel

  • praktijkgerichte opleiding tot leidinggevend kok in de catering van profit- en non-profitorganisaties
  • bijzondere aandacht voor de verscheidenheid aan voedingsgewoonten en de complexer wordende regelgeving rond milieu en gezondheid, veiligheid en hygiëne
  • praktijkervaring in zelfbediening van de school – zie ook op onze website, rubriek Aan tafel
  • praktijkervaring door het ondersteunen van het economaat van de school
  • praktijkervaring via stages
  • de lesuren ‘Bedrijfsbeheer’ zorgen ervoor dat je het gelijknamig attest kan bekomen zodat je je als zelfstandige kan vestigen

 

Wat na 7G

  • Je ontvangt een diploma Secundair Onderwijs.
  • Indien je de voorbije jaren geslaagd was voor Bedrijfsbeheer ontvang je het gelijknamig attest. Hiermee kan je je als zelfstandige vestigen.
  • Je kan aan het werk als leidinggevend kok in de catering van profit- en non-profitorganisaties.