Volg ons


Hier kan u ons project stap voor stap volgen. Hou zeker ook onze Facebookpagina in de gaten!

 

24 februari 2016 Krantenartikel in GvA
 23 februari 2016  De eerste, weliswaar symbolische, steen van het nieuwe schoolgebouw werd gelegd. Een moment waar reeds jaren naar werd uitgekeken.

Na de toespraken van de directie, inrichtende macht en scholen van morgen verschenen de leerlingen ten tonele. De kleuters brachten de stenen en de leerlingen van het secundair bouwden een muur op. De schoolband ondersteunde het geheel muzikaal.

Na een bezoek aan de bouwwerf werd de dag feestelijk afgesloten met een receptie, verzorgd door de leerlingen uit de richting restaurant.

22 januari 2016 De voorbije week zorgde de vrieskou ervoor dat de werken grotendeels beperkt bleven tot het ijsvrij maken van de werf. Gelukkig gaan de temperaturen terug de goede kant op en kunnen de beton- en bekistingswerken evenals het ijzervlechten worden voortgezet. De contouren van onze nieuwe school worden stilaan duidelijk. We wachten vol ongeduld om onze nieuwe school boven de grond te zien verrijzen.
De laatste foto op FB toont een vondst die op het terrein werd opgegraven. Wie herinnert zich ‘Brouwerij Cautereels’ in ’s-Gravenwezel? Moet rond de jaren ’30 geweest zijn.
18 november 2015    Na heel veel voorbereidend werk wordt ook op de bouwplaats zelf duidelijk dat die nieuwe school er zál komen.  Er heerst een gezellige sfeer op de site, de drukte en lawaaihinder is nog beperkt.
De nodige water- en andere putten werden reeds gestoken. Voor het grotere werk zal weldra een torenkraan de werf oprijden.
17 oktober 2015

Artikel Gazet van Antwerpen

    Ook de pers heeft interesse in onze bouwactiviteit. Het volledige online artikel kan u lezen via deze link: http://www.gva.be/cnt/bljau_01922803/eindelijk-spade-in-de-grond-bij-heilig-hart
16 oktober 2015

De bouwwerken zijn gestart!

     Het rondpunt in de Oudaen wordt afgesloten. Vanaf nu geldt een aangepaste mobiliteitsregeling voor leerlingen van basisschool en secundair. Hiermee hebben we 1 doel voor ogen: de verkeersveiligheid garanderen!
9 oktober 2015  Om ervoor te zorgen dat een doorgang voor werfverkeer mogelijk wordt, worden vandaag de bloembakken in de Oudaen verwijderd.Komende weken zullen nog een aantal zaken aangepast worden in de omgeving van de school met maar 1 doel voor ogen: de veiligheid in de omgeving van de school zo veel als mogelijk garanderen.Komende week zullen alle betrokkenen hierrond verder geïnformeerd worden. Onze buren zullen hierbij zeker niet vergeten worden.
29 september 2015 Ondertekening contract!   Fons Goos ondertekent het definitieve DBFM-contract voor de bouw van onze nieuwe kleuter- en secundaire school. Fons Goos is medebestuurder van onze Inrichtende Macht en vertegenwoordigt onze school in alle belangrijke bouwaangelegenheden.Start van de werken: 16 oktober 2015

Einde van de werken: 15 juni 2017

Aannemer:
THV REYNDERS B&I- ANTWERPSE BOUWWERKEN- VALENS

Basisteam/ architect:
MARKANT Architecten/ STUDIEBUREAU IRS- B. Depré

Promotor:
DBFM SCHOLEN VAN MORGEN

Afgevaardigd bouwheer:
AG Real Estate CO-Production in Development

 

23 mei 2015 Nieuw logo!   Ons nieuwe logo is een feit! Zo ligt dit alvast klaar tegen de ingebruikname van onze nieuwbouw.
4 maart 2015 Het terrein.   De eerste stappen voor onze nieuwbouw zijn gezet. De bomen zijn gerooid en zo krijgen we stilaan zicht op de locatie voor onze nieuwe school.
10 februari 2014
De eigenlijke start.
 
16 november 2013(artikel Nieuwsblad)

Na enkele jaren stille voorbereidingstijd zijn de plannen klaar voor publicatie. 

  SCHILDE – Al meer dan tien jaar wacht schoolgemeenschap Het Heilig Hart van Maria-instituut om de oude gebouwen en containerklassen te kunnen vervangen door moderne klaslokalen. Vanaf het najaar 2014 is het eindelijk zover.Het Heilig Hart van Maria-instituut heeft de plannen voor de nieuwe schoolgebouwen voorgesteld. Ze voorzien 4.500 vierkante meter nieuwbouw voor de secundaire school. Er is plaats voor twintig klaslokalen, een open leercentrum en lokalen voor techniek, verzorging en wetenschappen. Er komt ook een refter, een polyvalente ruimte, een grootkeuken met zelfbedieningsrestaurant, een zone voor de administratie en vergaderlokalen.De kleuters van Heilig Hart kunnen hun containerklassen inruilen voor een moderne kleuterschool van 500 vierkante meter. ‘Midden in het groen krijgen ze een speel- en leerruimte, inclusief klastuintjes, een fietsparcours, groene speelplaats en centrale ontmoetingsruimte’, zegt directrice Pascale Van Haute.In het najaar van 2014 start de werfopbouw, maar de grote bouwwerken beginnen pas in het voorjaar van 2015. Als alles volgens plan gaat, verhuizen de kleuters begin 2017 naar hun nieuwe schooltje en starten de leerlingen van het secundair op 1 september 2017 op de nieuwe campus. De directie vraagt begrip aan de buurtbewoners voor de hinder tijdens de werken. ‘Maar we zorgen ervoor dat alle werfverkeer langs de Oudaen komt en dus geen extra drukte in de Moerstraat oplevert’, zegt directeur Jef Verheyen.Met de bouw van het nieuwe complex is een investering van 12 miljoen euro gemoeid. ‘Een kwart daarvan financieren we zelf’, aldus Verheyen. De rest van het bedrag wordt geïnvesteerd via een PPS-constructie met de Vlaamse overheid, BNP Paribas Fortis en AG Real Estate.De plannen zijn van de hand van Markant Architecten. ‘Joris Bourgeois, oud-leerling van de school, werkt mee aan het ontwerp. Het is fijn dat een oud-leerling ontwerpt voor toekomstige leerlingen’, besluiten Verheyen en Van Haute.