2de jaar B-stroom
met basisoptie Maatschappij en welzijn & Economie en organisatie

Omdat jij bovenal wil doen, zetten wij extra in op praktijk. Het spreekt voor zich dat dit in een kleine klasgroep gebeurt.

 

Keuzevakken

In het Technisch project kan je je technische vaardigheden verder aanscherpen. Tijdens kleine projecten werk je met materialen en middelen die je kent uit het vak techniek en ga je soms nog net dat stapje verder. Ben je bereid om te bouwen, te construeren, te experimenteren, veel te ontdekken en uit te proberen?

In het Creatief project kan je je creatieve vaardigheden verder aanscherpen. Via projectmatig werken verken je verschillende creatieve aspecten zoals kunst, cultuur en muziek. Je gebruikt verf, naald en draad, lijm, materiaal uit de natuur, karton, voedingsmiddelen en zoveel andere dingen om creatief uit de hoek te komen.

Wat na 2B?

Je stoomt logischerwijze door naar een 2de graad van een arbeidsgerichte vorming. Bij ons op school kan je kiezen tussen Organisatie en Logistiek of Zorg en Welzijn. Je kan ook overschakelen naar een 2de graad die minder nauw aansluit bij de aangeboden basisopties in het 2de leerjaar. Hou hierbij zeker rekening met je mogelijkheden en interesses. De klassenraad en het CLB kunnen jou helpen bij het maken van een goede keuze.

Vak 2de jaar
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Maatschappelijke vorming 2
Engels 1
Frans 2
Nederlands 4
Wiskunde 4
Techniek 2
Natuurwetenschappen 1
Technisch project of Creatief project 2
Basisoptie Maatschappij en welzijn 5
Basisoptie Economie en organisatie 5
Totaal 32

Wil je jezelf inschrijven?